Harry Greven

Door Harry Greven, tweedejaarsstudent Integrale Veiligheid

“De opleiding Integrale Veiligheid bestaat uit zo’n honderd studenten; stuk voor stuk gedreven young professionals die straks op zoek gaan naar een baan. Tijdens het eerste jaar vroeg ik me af hoe ik me kan onderscheiden van de rest. Mijn Studieloopbaanbegeleider gaf me de tip om een kennismakingsworkshop van X-Honours te volgen. Ik was meteen om. De sfeer, de enthousiaste mensen en de innovatieve projecten: het past perfect bij me.”

“Vooral de manier van werken binnen X-Honours spreekt me aan. We hebben een projectenpot met daarin diverse opdrachten uit het werkveld waaruit je kunt kiezen. Vervolgens houd je een pitch om jouw project te promoten bij andere X-Honoursstudenten van allerlei opleidingen. Doel is om zo de juiste mensen aan je project te koppelen. Het is net als in het echt: je gaat je idee verwezenlijken door de juiste mensen om je heen te verzamelen. Netwerken: het is één van de belangrijkste dingen die ik hier heb geleerd.”

“Het mooie is dat je niet alleen kennis opdoet bij X-Honours, maar ook je eigen kennis deelt. Zo heb ik net een project afgerond, waarbij ik havo-studenten adviseerde en begeleidde bij hun profielwerkstuk. Je draagt actief bij aan een betere samenleving door in de praktijk projecten uit te voeren. Ik hoop op die manier straks net dat streepje voor te hebben op mijn toekomstige concurrenten.”