Huisvesting

Beginnen aan een studie betekent vaak ook verhuizen naar een nieuwe stad, nieuwe mensen ontmoeten en misschien wel voor het eerst op eigen benen staan! In Leeuwarden zit je je goed als student. De stad staat zelfs in de landelijke top drie van beste hbo-studentensteden qua huisvesting, uitgaan en sport.

Op kamers

Als je in Leeuwarden op kamers wilt, kun je voor een goede prijs een nette kamer vinden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht op de site studentenwoningenleeuwarden.nl. Als student kun je hier betrouwbare kamers in Leeuwarden huren. Daarnaast kun je het proberen via een woningbouwvereniging in Leeuwarden. Als toekomstig student kun je je hier inschrijven en op zoek gaan naar een kamer. De gemiddelde prijs voor een studentenkamer in Leeuwarden is € 322,- per maand. Met een beetje mazzel heb je snel een kamer gevonden. In tegenstelling tot andere studiesteden kent Leeuwarden nauwelijks een wachttijd.  Voor je het weet kun je beginnen met het pimpen van je kamer!

Dat is het mooie aan Leeuwarden!

Waarom gaan wonen in Leeuwarden? Deze stad heeft veel te bieden. Het is bijvoorbeeld overzichtelijk, cultuurrijk, knus én betaalbaar. Maar er is meer! 

Het mooie aan Leeuwarden:

  • Qua studentenaantal staat Leeuwarden hoog in de lijsten. Er studeren ongeveer 30.000 jongeren in Leeuwarden.
  • Leeuwarden heeft een van de gezelligste kroegenstegen van het land: in de Doelesteeg is het altijd feest.
  • Er zijn maar liefst 100 opleidingen in Leeuwarden te volgen, waarvan zo’n 60 op de NHL.
  • Leeuwarden is heel levendig. Het aantal georganiseerde evenementen per inwoner ligt hier het hoogst. Je hoeft je dus nooit te vervelen!