De NHL als hogeschool

Bij de NHL studeren betekent dat je jouw talenten verder ontwikkelt en groeit in je ambities. We stimuleren je om verder te kijken, over de grenzen van jouw eigen vakgebied heen. We vertellen je graag hoe we dat doen.

Met een been in de praktijk

Hoger beroepsonderwijs is praktijkgericht. Bij de NHL zien we mensen uit het werkveld dan ook als onze mede-opleiders. We werken nauw samen met bedrijven en instellingen uit de noordelijke regio. Deze samenwerking met het werkveld zorgt ervoor dat jij:

  • Actuele praktijkopdrachten, innovatieve projecten en (toegepast) onderzoek kunt uitvoeren voor echte bedrijven.
  • Leert wat het bedrijfsleven van jou verwacht, waardoor je een goed beeld krijgt van jouw toekomstige beroep.
  • De vruchten plukt van actueel en relevant onderwijs en de kennisuitwisseling die ontstaat door onze samenwerking met bedrijven.

Competentiegericht onderwijs

De (samenwerking met de) praktijk is dynamischer dan ooit tevoren. Dat vraagt om flexibiliteit. NHL Hogeschool biedt je daarom competentiegericht onderwijs. Competenties zijn een combinatie van jouw kennis, houding en vaardigheden die bij je toekomstige beroep horen. Jij formuleert zelf jouw onderwijsvraag, binnen de kaders van de verschillende beroepscompetenties. Wij zetten daar flexibel onderwijs en flexibele leerroutes tegenover.

Keuzemogelijkheden

Door het grote opleidingsaanbod van de NHL profiteer jij van het beste van meerdere opleidingen. Als techniekstudent kun je bijvoorbeeld een economische cursus volgen om te werken aan je managementkwaliteiten. In het derde en vierde jaar van de studie volg je één of meerdere minors. Dit kun je doen bij een andere opleiding, maar het kan ook een specialisatie zijn binnen je eigen studie. Daarnaast kun je op allerlei gebieden cursussen, workshops of trainingen volgen en jouw kennis uitbreiden.