Marieke Vinckers

Marieke Vinckers (40) deed de opleiding Communicatie en heeft haar eigen bedrijf Dittist. Ze geeft regelmatig gastcolleges op de NHL.

Schrijven, organiseren en inspireren

“In 1997 ben ik begonnen met de opleiding Communicatie, omdat ik daar de afstudeerrichting Management en Organisatie wilde volgen. Dat sprak me enorm aan; het organiseren van evenementen. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de richting Tekst en Publiciteit. In 2010 begon ik voor mezelf met een eigen tekstbureau, maar in de loop der jaren is dat uitgegroeid tot een kapstok, waaronder ik allerlei dingen hang. Van het organiseren van evenementen tot de Rijdende Bedstede. Zo komen al mijn passies samen: schrijven, organiseren en inspireren.”

Mensen van de werkvloer

“Het geven van yogalessen is mijn nieuwste onderdeel, waarvoor ik net een intensieve yoga-opleiding heb afgerond. Wat me daarbij opviel is dat we wel alle vaardigheden en de theorie leerden, maar niets op het gebied van ondernemerschap. De vraag ‘Hoe krijg ik nou straks yogaklanten?’ is geen enkele keer ter sprake gekomen. Terwijl dat juist zo essentieel is. Ik werd zelf tijdens mijn opleiding op de NHL het meest geïnspireerd door gastcolleges van mensen van de werkvloer. Dan krijg je ontzettend veel zin om te gaan doen wat je wilt doen. Ik hoop dat ook over te brengen op de volgende generatie door zelf gastcolleges bij de NHL te geven.”

Zakelijke partners

“Mijn allereerste gastcollege gaf ik bij Communicatie over de kunst van het interviewen. Daarna volgden al snel colleges over ondernemerschap. Ik heb bij International Studies zelfs een complete module verzorgd. Daar ontmoette ik studente Eline Westers, die kort daarna haar eigen evenementenorganisatiebureau begon. Sindsdien werken we actief samen aan leuke evenementen. Dat is zo gaaf, dat we nu zakelijke partners zijn.”

Ultieme verdienste

“Bij de opleiding CMD heb ik gastlessen gegeven voor de module Start je eigen onderneming. Daar ontmoette ik Richard van Denderen. Hij begon toen net met zijn internetbureau. We hebben contact gehouden en hij maakte in 2014 mijn website Flessenpostvanmika. Onlangs heeft hij mijn site voor Dittist ontwikkeld. Superblij mee. Het is zo tof om jonge mensen te ontmoeten en samen te werken. Met elkaar in contact blijven? Ik zeg: doen.”