Jacco de Zwart

Jacco de Zwart (26) combineert de opleidingen Leraar Scheikunde en Natuurkunde.

Combinatie van studies

“Ik ben in 2009 begonnen met de opleiding Leraar Scheikunde. Tijdens de opleiding heb ik de minor Natuurkunde gevolgd. Om als docent straks multifunctioneel inzetbaar te zijn, heb ik me daarna ingeschreven voor de studie Leraar Natuurkunde. Over een paar maanden hoop ik klaar te zijn, zodat ik les kan geven in beide vakken.”

Multifunctioneel inzetbaar

“De combinatie van twee opleidingen levert me een groot aantal voordelen op. Zo hoef ik de didactische vakken niet meer te volgen. Ik krijg dus alleen nog de inhoudelijke Natuurkunde vakken. En ook tijdens mijn LIO-stage kon ik beide opleidingen combineren. Bovendien biedt het me de kans om te kiezen uit twee masters.”

Op wereldreis

“Wanneer ik straks klaar ben, pak ik allereerst mijn biezen voor een wereldreis. Even met mijn neus uit de boeken en genieten. Maar daarna wil ik graag als alumnus in contact blijven met de NHL. Het lijkt me een eer af en toe nog eens langs te komen om gastcolleges te geven. En het lijkt mij gaaf om interessante seminars te volgen, want ik kan na al die jaren toch nog niet helemaal afscheid nemen.”