Geïnteresseerd in de studie Voedingsmiddelentechnologie?

Bier is ook een vak! Maar leg dat maar eens uit aan je ouders... Ze zullen enthousiaster worden als ze horen dat jij later met je opleiding Voedingsmiddelentechnologie carrière gaat maken bij Unilever of Campina. En die kans is groot, want het bedrijfsleven zit op jou te wachten. Er is werk zat in de voedingsmiddelentechnologie. Wist je bijvoorbeeld dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? Aan zo’n introductie gaat het nodige vooraf en jij kunt daar als voedingsmiddelentechnoloog een grote rol in spelen.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Voedingsmiddelentechnologie is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor Voedingsmiddelentechnologie gekozen? En is deze studie daadwerkelijk zo leuk als hij lijkt? In het onderstaande interview vertelt een student hoe hij deze opleiding ervaart.

“ De vraag naar gezond én lekker is groter is dan ooit! ”

Adriaan van den Brink houdt van de praktijklessen bij Voedingsmiddelentechnologie.

Past de opleiding Voedingsmiddelentechnologie bij jou?

Tijdens de hbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je vakken als scheikunde en economie toepassen op voeding. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken. Denk bij deze studie dus ook aan productontwikkeling, kwaliteit, marketing, trends, smaak, handel, onderzoek, consumentengedrag, duurzaamheid, voedselveiligheid en gezondheid.

De ideale student Voedingsmiddelentechnologie beschikt over de volgende kenmerken:

 • Nieuwsgierig
 • Maatschappelijk betrokken
 • Kan goed samenwerken

Samenwerking

De studie Voedingsmiddelentechnologie is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: de NHL en Hogeschool VHL. Je volgt de studie op de locatie van Hogeschool VHL in Leeuwarden.

Daarom kies je voor de studie Voedingsmiddelentechnologie

De opleiding Voedingsmiddelentechnologie spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding in Leeuwarden zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Keuze uit uitdagende richtingen
  Tijdens de studie Voedingsmiddelentechnologie kun je kiezen uit uitdagende richtingen. Voorbeelden zijn:

  Food Safety and Health 
  Elke dag hoor of lees je wel iets over gezonde voeding. Voeding is een hot topic! Daarnaast is het belangrijk dat voedingsmiddelen veilig zijn. Is ‘food’ helemaal jouw ding, dan is dit jouw richting! 
  Food Technology
  Aan de introductie van een nieuw product gaat het nodige vooraf. Marktonderzoek, producteigenschappen, fabricagemogelijkheden enzovoort. Wil je meewerken aan betere, gezondere en nieuwe voedingsmiddelen? Dan is Food Technology misschien iets voor jou. 
  Process Engineering
  Overal in de voedingsmiddelensector staan mensen te springen om technische mensen die weten wat wel en niet kan met voedingsmiddelen. Grijp je kans als procestechnoloog!

 • Leeuwarden is een leuke studiestad  
  Waarom kiezen voor Voedingsmiddelentechnologie in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!
 • Studieprogramma
  De studie Voedingsmiddelentechnologie is een samenwerking tussen de NHL en Hogeschool VHL. Voor meer informatie over de opleiding en het studieprogramma linken we je door naar de site van Hogeschool VHL.