Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Verpleegkunde opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Verpleegkunde?

Zorg jij graag voor mensen en sta je altijd klaar voor anderen? Dan is de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) iets voor jou. Verpleegkunde is een vak waarbij je werkt met je hart, hoofd en handen. Je wordt tijdens de studie Verpleegkunde opgeleid tot allround verpleegkundige met kennis van zaken én gevoel voor mensen.

Voordelen van de studie Verpleegkunde

 • Wij leiden breed opgeleide verpleegkundigen op, die snel kunnen schakelen wanneer de situatie verandert.
 • Naast ziekenhuiszorg, psychiatrische zorg, gehandicaptenzorg en jeugdgezondheidszorg kun je bij ons kiezen voor zorg in de wijk. Nu mensen langer thuis blijven wonen, verplaatst de zorg zich van het verpleeg- en verzorgingshuis naar de woonkamer. Zorg in de wijk is daardoor een aantrekkelijke nieuwe markt voor ambitieuze verpleegkundigen die nog dichter bij hun patiënt willen staan.
 • Wij werken met probleemgestuurd onderwijs met cases vanaf de werkvloer.
 • Wij leveren hbo-verpleegkundigen, die door hun praktijkervaring meteen aan de slag kunnen na hun afstuderen.
 • Volop baankansen. Alle studenten hebben binnen anderhalf jaar een baan gevonden. Dit is hoger dan het landelijk gemiddelde van afgestudeerden van het hbo.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Verpleegkunde is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is hbo-v daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Verpleegkunde bij jou?

De studie Verpleegkunde besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van jou als persoon en aan je kennis, houding en vaardigheden. Zo word je een allround verpleegkundige.

De ideale student Verpleegkunde beschikt over de volgende kenmerken:

 • Zorgt graag voor mensen
 • Staat stevig in de schoenen
 • Flexibel en goed kunnen samenwerken

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en licenties. Voor de opleiding Verpleegkunde zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar € 1.000,-.

Daarom kies je voor Verpleegkunde

De opleiding Verpleegkunde spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Je doet veel praktijkervaring op
  Je loopt ieder jaar stage. In je werkplan plan je hoe je de gestandaardiseerde praktijkopdrachten gaat uitvoeren. In het eerste, tweede en derde jaar wordt je stageplaats door de opleiding geregeld. Vanaf het vierde jaar zoek je zelf een stageplaats. Zo leer je ook hoe je moet solliciteren en kom je goed voorbereid op een gesprek.

 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor Verpleegkunde in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Scores NHL Verpleegkunde

Baankans 100% vindt binnen 1,5 jaar een baan
Tevredenheid 3,6 van de 5 sterren
Sfeer van de opleiding 4,0 van de 5 sterren
Contacttijd 12-18 uur per week

Bron: Nationale Studenten Enquête