Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Leraar Wiskunde opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Leraar Wiskunde?

Exacte kennis wordt in ons land steeds schaarser. Als leraar wiskunde kun je een bijdrage leveren aan de oplossing van dit probleem. Hoe? Door het vak wiskunde weer leuk én relevant te maken voor jongeren. Daarom richt deze lerarenopleiding Wiskunde zich niet alleen op de theorie, maar ook op de ontwikkeling van jouw vaardigheden als docent en inspirator!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Leraar Wiskunde is het fijn om te weten wat andere studenten van deze lerarenopleiding vinden. Waarom hebben zij voor de opleiding Leraar Wiskunde gekozen? En is een functie als docent daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen onze studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Leraar Wiskunde bij jou?

Ingewikkelde formules, de stelling van Pythagoras en statistiek: voor jou is het gesneden koek. Bovendien vind je het geweldig om alles op wiskundegebied duidelijk en eenvoudig uit te leggen aan anderen. Je bent een echt ‘rekenwonder’ en voelt je thuis in de wereld van ICT. Als leraar wiskunde gebruik je namelijk vaak multimediale middelen in de les.

De ideale student Leraar Wiskunde beschikt over de volgende kenmerken:

  • Helder uit kunnen leggen
  • Analytisch
  • Oplossingsgericht

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. De hoeveelheid collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met bijkomende kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding Leraar Wiskunde zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar ongeveer € 275,-.

Daarom kies je voor de studie Leraar Wiskunde

De opleiding Leraar Wiskunde spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist voor deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Je bent geen nummer
    De opleidingen zijn kleinschalig ingericht. Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student. De docenten weten wie je bent. Hun deur staat altijd voor je open!

  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor de opleiding Leraar Wiskunde in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd!