Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Leraar Geschiedenis opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Leraar Geschiedenis?

Wil jij graag geschiedenis studeren en lijkt het jou leuk om een lerarenopleiding in dit vakgebied te volgen? Word jij enthousiast van thema’s als de Middeleeuwen, flower power, en de Gouden Eeuw en wil je dit enthousiasme graag op leerlingen overbrengen? Dan is de opleiding Leraar Geschiedenis iets voor jou. Wie weet word jij wel die docent geschiedenis waar leerlingen later nog graag aan terugdenken!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Leraar Geschiedenis is het fijn om te weten wat andere studenten van deze lerarenopleiding vinden. Waarom hebben zij voor de opleiding Leraar Geschiedenis gekozen? En is een functie als docent daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Leraar Geschiedenis bij jou?

Staatsinrichting, het koloniale verleden van Nederland, de VOC, de Gouden Eeuw, de Klassieke Oudheid en de Tweede Wereldoorlog. Het zijn allemaal onderwerpen waar je mee te maken krijgt als je geschiedenis gaat studeren. De opleiding Leraar Geschiedenis is geschikt voor jou als jij het verleden weer kunt laten leven en jouw passie weet over te brengen op de leerlingen.

De ideale student Leraar Geschiedenis beschikt over de volgende kenmerken:

 • Breed geïnteresseerd
 • Enthousiast
 • Sterk in verhalen vertellen

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. De hoeveelheid collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met bijkomende kosten voor boeken. Voor de opleiding Leraar Geschiedenis zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar ongeveer € 475,-.

Daarom kies je voor de studie Leraar Geschiedenis

De opleiding Leraar Geschiedenis spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist voor deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Een brede professionele basis
  Er komt nogal wat kijken bij het leraarschap: je moet de nodige vakkennis hebben, zicht hebben op hoe leerlingen in elkaar zitten en hoe zij het beste jouw vak kunnen leren. Daarnaast zijn vaardigheden als plannen, organiseren, samenwerken, communiceren, reflecteren en onderzoeken van groot belang voor jou als docent. De opleiding Leraar Geschiedenis is er op gericht om jou van deze ‘brede professionele basis’ te voorzien.

 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor Leraar Geschiedenis in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig! 

 • De opleiding deels in Groningen volgen
  Je hebt de mogelijkheid om deze studie deels in Groningen te volgen. Dit kan veel reistijd schelen! Je volgt dan één dag per week college op de NHL locatie op het Zernikepark. Hier doe je de beroepsvoorbereidende onderdelen zoals lesgeven en adolescentiepsychologie. De lessen in Leeuwarden worden zoveel mogelijk op maximaal drie dagen per week geroosterd.

 • Internationale lerarenopleiding ITELS
  In 2017 start de NHL met een internationale lerarenopleiding Geschiedenis. Met dit Engelstalige bachelorprogramma kun je na je studie wereldwijd op internationale scholen terecht. Klik hier voor meer informatie.