Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Leraar Duits opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Leraar Duits Geïnteresseerd in de studie Leraar Duits?

Duitsland: het land van de dichters en denkers, onze belangrijkste handelspartner én een populaire vakantiebestemming. Wil jij leraar worden om je passie voor de Duitse taal en cultuur met jongeren te delen? Dan is de opleiding Leraar Duits iets voor jou!

Ervaringen van studenten      

Voordat je kiest voor de studie Leraar Duits is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Leraar Duits daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Leraar Duits bij jou?

Als je kiest voor de hbo-opleiding Leraar Duits dan kies je voor een afwisselend studieprogramma. Vakinhoudelijke kennis en sociale vaardigheden staan tijdens je studie centraal.

De ideale student Leraar Duits beschikt over de volgende kenmerken: 

  • Sociaal
  • Communicatief
  • Passie voor taal en cultuur

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.   

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken en readers. Voor Leraar Duits zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar ongeveer € 350,-. Dit zijn kosten voor excursies en het introductiekamp. In het derde jaar kun je naar het buitenland. Ook hier zijn kosten aan verbonden. 

Daarom kies je voor de studie Leraar Duits   

De opleiding Leraar Duits spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Persoonlijk contact
    De opleiding is kleinschalig ingericht. Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student. De docenten weten wie je bent. Hun deur staat altijd voor je open!

  • Leeuwarden is een leuke studiestad   
    Waarom kiezen voor Leraar Duits in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!