Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Leraar Aardrijkskunde opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Leraar Aardrijkskunde?

Heb jij een passie voor geografie, bevolkingsgroepen en verschillende landschappen? Lijkt het jou leuk om voor de klas te staan? Dan is de studie Leraar Aardrijkskunde iets voor jou. Deze lerarenopleiding bereidt jou voor op een veelzijdige taak als docent op de hogere school of in het middelbaar beroepsonderwijs.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Leraar Aardrijkskunde is het fijn om te weten wat andere studenten van deze lerarenopleiding vinden. Waarom hebben zij voor de opleiding Leraar Aardrijkskunde gekozen? En is een functie als docent daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Leraar Aardrijkskunde bij jou?

Ben jij geïnteresseerd in de klimaatverandering, overbevolking, milieuproblematiek, verre volkeren en andere culturen? Vind je het leuk om erop uit te trekken en houd je van observeren? Dan past deze hbo lerarenopleiding precies bij jou! 

De ideale student Leraar Aardrijkskunde beschikt over de volgende kenmerken: 

  • Goed met mensen kunnen omgaan
  • Creatief
  • Onderzoekend

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. De hoeveelheid collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken. Voor de opleiding Leraar Aardrijkskunde zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar ongeveer € 430,-. 

Daarom kies je voor de studie Leraar Aardrijkskunde  

De opleiding Leraar Aardrijkskunde spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist voor deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Persoonlijk contact
    De opleiding is kleinschalig ingericht. Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student. De docenten weten wie je bent. Hun deur staat altijd voor je open!
  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Leraar Aardrijkskunde in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!