Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de International Business opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in International Business & Management Studies?

Ben je ondernemend en wil je graag letterlijk je grenzen verleggen? Wil je werken in een internationale omgeving? Durf jij het aan verantwoordelijk te zijn voor een afdeling, vestiging of bedrijf? Dan is International Business and Management Studies (IBMS) iets voor jou. IBMS is een uitdagende opleiding die jou voorbereidt op een internationale carrière. Met je IBMS-diploma kun je over de hele wereld aan de slag. Je volgt de hele opleiding in het Engels samen met studenten vanuit de hele wereld.

Past de opleiding IBMS bij jou?

Tijdens de hbo-opleiding IBMS staat internationale oriëntatie centraal. Je leert communiceren, samenwerken en zaken doen met mensen uit andere culturen. Je moet dus van alle markten thuis zijn.

De ideale student IBMS beschikt over de volgende kenmerken:

 • Ondernemend
 • Avontuurlijk
 • Durft verantwoordelijkheid te nemen

Samenwerking tussen drie hogescholen

De bacheloropleiding International Business and Management Studies wordt verzorgd door drie hogescholen: Stenden, de NHL en Hogeschool VHL. De eerste twee jaar van je studie volg je aan Stenden. In het derde jaar specialiseert je je door een minor te kiezen aan een van de drie samenwerkende hogescholen.

Daarom kies je voor de studie IBMS

International Business and Management Studies spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding in Leeuwarden zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Unieke samenwerking
  Door de samenwerking van drie hogescholen kun je in het derde jaar kiezen voor bijzondere minors. Iedere hogeschool brengt zijn eigen specialisme in. De minors waaruit je kunt kiezen zijn:
  - Innovation & Leadership (NHL Hogeschool)
  - Retail Management (Stenden Hogeschool)
  - Business to Business (NHL Hogeschool)
  - International Sustainability Management (Hogeschool VHL)

 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor IBMS in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Studieprogramma

Wil je meer weten over opleiding en het studieprogramma van International Business and Management Studies? Bezoek dan de site van Stenden Hogeschool. Je schrijft je via Studielink ook in bij Stenden.