Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de International Business and Languages opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie International Business and Languages?

Wil je dat de wereld jouw werkveld wordt? Houd je van reizen en andere culturen, maar ook van ondernemen, handelen en zakendoen? Vormen landsgrenzen voor jou geen belemmering? Ben je diplomatiek en heb je talent voor talen, communicatie, marketing en sales? Dan is de opleiding International Business and Languages (IBL) iets voor jou!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie International Business and Languages is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is IBL daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding International Business and Languages bij jou?

Je talen spreken is natuurlijk een must bij IBL. Engels is een verplichte taal. Daarnaast kies je twee andere vreemde talen zoals Frans, Duits of Spaans. Een talenknobbel is dus wel handig én interesse in andere landen. Tijdens je studie is er namelijk veel aandacht voor de culturele, sociale, economische en politieke aspecten van een land.

De ideale student International Business and Languages beschikt over de volgende kenmerken:

  • Avontuurlijk

  • Ondernemend

  • Talen-talent 

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding International Business and Languages zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar € 200,-.

Daarom kies je voor de studie International Business and Languages

De opleiding International Business and Languages spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Persoonlijke aandacht
    Het ontwikkelen van jouw talenten, je sterke kanten en persoonlijke kwaliteiten staan centraal tijdens de opleiding. Samen met je studieloopbaanbegeleider bespreek je jouw studievoortgang en je overlegt samen welke studiekeuzes het beste in jou naar boven halen. De opleiding is kleinschalig ingericht. Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student. De docenten wie je bent. Hun deur staat altijd voor je open!
  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor International Business and Languages in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!