Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Human Resource Management opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Human Resource Management?

Creatief, integer, open en toegankelijk: zo zie jij jezelf of je wilt deze kwaliteiten graag ontwikkelen. Adviseren, analyseren, bemiddelen, plannen, organiseren en regelen: dat lijkt je wel wat. Je bent een teamplayer maar je kunt ook zelfstandig prima uit de voeten. Je durft door te vragen tot je de kern van een probleem raakt. Je bent kritisch en vindt de combinatie van mensen, arbeid en organisaties interessant. Voel jij je hier thuis bij? Dan is de opleiding Human Resource Management (HRM) iets voor jou.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Human Resource Management is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Human Resource Management daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen onze studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren. 

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Human Resource Management bij jou?

Binnen de hbo-opleiding Human Resource Management leer je met mensen werken, maar wel vanuit een brede bedrijfskundige invalshoek. Bijvoorbeeld de toenemende vergrijzing. Ga jij ervoor zorgen dat mensen langer doorwerken? Of zet je een beleid uit met andere arbeidsvoorwaarden waardoor dat niet nodig is?

De ideale student Human Resource Management beschikt over de volgende kenmerken:

  • Integer
  • Open
  • Toegankelijk

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken en readers.

Daarom kies je voor de studie Human Resource Management 

De opleiding Human Resource Management spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Je ontwikkelt je sociaal-communicatieve vaardigheden
    Goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn voor HRM’ers van groot belang. Je moet goed kunnen samenwerken, intuïtief zijn, effectief kunnen reageren op vragen van medewerkers en goed gesprekken kunnen voeren. Tijdens de opleiding besteden we veel aandacht aan deze vaardigheden, zodat je goed voorbereid bent op je toekomstige baan.

  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Human Resource Management in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!