Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Docent Beeldende Kunst en Vormgeving opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving?

Als docent Beeldende Kunst en Vormgeving (BKV) ben je graag bezig met tekenen, schilderen, boetseren of fotograferen. Deze kennis wil je overbrengen naar anderen, of dit nu op een school is, voor een instelling of binnen je eigen onderneming. Heb je een onderzoekende en eigenzinnige houding en ben je ondernemend? Dan is de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving iets voor jou!

Ervaringen van studenten      

Voordat je kiest voor de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Docent BKV daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving bij jou?   

Als je kiest voor de hbo-opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving kies je voor een afwisselend studieprogramma. De opleiding is een combinatie tussen kunstoriëntatie, beeldend werk en didactiek.

De ideale student Docent BKV beschikt over de volgende kenmerken: 

  • Eigenzinnig en creatief

  • Ondernemend 

  • Visueel ingesteld

Studiekosten  

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken en readers. Voor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar ongeveer € 300,-. Dit zijn materiaalkosten en kosten voor excursies. 

Daarom kies je voor de opleiding Docent BKV 

De opleiding Docent BKV spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Ruime ateliers met alle voorzieningen
    Je gaat aan de slag in de ateliers met eigen beeldend werk om specifieke materialen en technieken te leren kennen en hanteren. In deze ruime en uitgebreid ingerichte ateliers kun je naar hartenlust aan de slag!
  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!