Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Communication en Multimedia Design opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Kenmerken van de studie

De opleiding Communication & Multimedia Design is erg praktijkgericht. Je werkt tijdens je studie aan verschillende praktijkprojecten. Maar de opleiding biedt meer!

Meer typisch Communication & Multimedia Design:

  • Werken in community's
    Bij CMD Leeuwarden werk je niet vanuit traditionele schoolbanken en -boeken, maar praktijkgestuurd met échte opdrachtgevers. Hiermee bouw je aan een professioneel portfolio wat een pré is op de arbeidsmarkt. Je werkt zelfstandig en in multidisciplinaire projectteams. Jouw werk vindt zijn weg in de echte wereld. De opleiding is niet strak opgedeeld in jaren. Je werkt samen met docenten en medestudenten uit verschillende jaren in community's. Samen met je community organiseer je colleges, bespreek je werk, nodig je gastdocenten uit of bereid je excursies voor.
  • Werken met de nieuwste technieken
    De opleiding CMD is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling op het gebied van multimedia, en zorgt ervoor dat studenten met de nieuwste technieken aan de slag kunnen. Zo werken studenten onder andere met de Oculus Rift, verschillende camera’s en systemen zoals de DJI Ronin, GoPro’s, DSLR’s. Ook blijven we altijd up-to-date met de nieuwste software, bijvoorbeeld met de Adobe pakketten en 3D software.
  • !nspiratielab
    !nspiratielab is een platform voor creativiteit en originaliteit. Vanuit het !nspiratielab worden regelmatig workshops en lezingen georganiseerd voor alle CMD-studenten. Je krijgt bijvoorbeeld tips & trics op het gebied van kunst en tekenen, verhalen voor en door studenten, interessante sprekers, kortom: alles voor extra inspiratie!