Geïnteresseerd in de studie Communication & Multimedia Design?

Ben jij zelfstandig, creatief, ondernemend én durf jij out of the box te denken? Ga jij voor je toekomst in de multimedia? Wil je sites, apps, muziek, video’s of games maken? Dan is de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) bij NHL Hogeschool jouw opleiding! Of je jezelf nu technisch wilt ontwikkelen of juist creatief producten wilt bedenken of maken: bij CMD Leeuwarden kies jij je eigen weg.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Communication & Multimedia Design is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is CMD daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Communication & Multimedia Design bij jou?

Bij de hbo-opleiding Communication & Multimedia Design in Leeuwarden word je opgeleid tot multimediaspecialist. Kenmerkend voor CMD is het mensgericht ontwerpen van betekenisvolle, digitale communicatiediensten, communicatieproducten en communicatiebelevingen.

De ideale student Communication & Multimedia Design beschikt over de volgende kenmerken:

  • Creatief
  • Ondernemend
  • Out of the box-denken

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken en studiemateriaal. Voor de opleiding CMD zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar circa € 150,-. 

Daarom kies je voor de studie Communication & Multimedia Design

De opleiding Communication & Multimedia Design spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Werken in communities
    Bij CMD Leeuwarden werk je niet vanuit traditionele schoolbanken en -boeken, maar praktijkgestuurd met echte opdrachtgevers. Je werkt zelfstandig en in multidisciplinaire projectteams. Jouw werk vindt zijn weg in de echte wereld. De opleiding is niet strak opgedeeld in jaren. Je werkt samen met docenten en medestudenten uit verschillende jaren in communities. Samen met je community organiseer je colleges, bespreek je werk, nodig je gastdocenten uit of bereid je excursies voor.
  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Communication & Multimedia Design in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!