Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Communicatie opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Communicatie?

Met goed doordachte communicatie kun je mensen informeren, overtuigen of in beweging krijgen. Hoe je dit doet, hangt onder andere af van je boodschap, doelgroep en opdrachtgever. Verpak jij je verhaal bijvoorbeeld in tekst of beeld en verspreid je het online of offline? Bij de opleiding Communicatie leer je effectieve communicatiemiddelen en -boodschappen creëren. Je wordt opgeleid tot een vernieuwende en veelzijdige professional met een flinke dosis praktijkervaring.

Voordelen van de studie Communicatie

 • Bij ons ben je geen nummer, maar een gezicht, net zoals wij voor jou geen opleiding zijn maar een nieuw thuis.
 • Wij onderscheiden ons met onze praktijkgerichte opleiding, waarbij je nieuwe kennis en vaardigheden direct in de praktijk brengt.
 • Wij bieden een verkort programma voor vwo’ers en CIbAP’ers.
 • Wij zijn hoofdleverancier voor studenten van het X-Honours programma.
 • Volop baankansen.

Wat vinden studenten van de opleiding?

Voordat je kiest voor de studie Communicatie is het fijn om te weten wat studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is de opleiding echt zo leuk als hij lijkt?

Meer ervaringen van studenten

Dus ben jij:

 • Creatief
 • Nieuwsgierig
 • Sociaal

dan is de opleiding je op het lijf geschreven!

Waarom kies je voor communicatie aan de NHL?

 • Je studeert aan een opleiding waar creativiteit en strategisch denken hand in hand gaan.
 • Je studeert aan een kleinschalige opleiding, waar persoonlijk contact voorop staat.
 • Je kunt je opleiding toespitsen op je eigen talenten en je specialiseren.
 • Je staat vanaf het eerste jaar met één been in de praktijk.

Hoe ziet je studie eruit?

De eerste twee jaren zijn een brede oriëntatie op het communicatievak waarbij je alle facetten leert kennen. Je werkt samen in praktijkprojecten aan uiteenlopende communicatiemiddelen, organiseert een evenement en bedenkt een communicatiestrategie. Je volgt lessen in vakken als communicatieplanning, psychologie en online medialandschap.

De laatste twee jaar spits je je opleiding toe op je eigen talenten. Je kiest in jaar 3 en 4 een stageplek en verdiepende minor naar eigen keuze, in de regio, in Nederland of in het buitenland.

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding Communicatie zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar € 500,-. 

 

Scores NHL Communicatie

Baankans 91% vindt binnen 1,5 jaar een baan
Algemene tevredenheid 3,9 van de 5 sterren
Sfeer van de opleiding 4,2 van de 5 sterren
Aanraden familie en vrienden 4,1 van de 5 sterren
Stage ervaring 4,0 van de 5 sterren
Contacttijd 12-18 uur per week

Bron: Nationale Studenten Enquête