Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Commerciële Economie opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Commerciële Economie?

Bij Commerciële Economie ontwikkel je een scherpe blik op de toekomst die continu in beweging is. De trends van morgen, signaleer jij vandaag. Dit neem je mee naar je opdrachtgevers. Jij kent je klanten namelijk door en door: je weet wat ze willen en wat ze nodig hebben. Met jouw creativiteit, vakkennis en radar voor innovatie, maak jij straks het verschil in de wereld van marketing en sales.

Voordelen van de studie Commerciële Economie

 • Onze studenten kunnen rekenen op een uitstekend arbeidsmarktperspectief. Na hun afstuderen kunnen ze eigenlijk meteen aan het werk, vaak bij hun afstudeerbedrijf. Ze beschikken over zeer brede carrièremogelijkheden.
 • Wij hebben een duidelijk sales- en marketingsprofiel. Studenten worden breed opgeleid, maar kiezen vervolgens voor een specialisatie.
 • We kiezen bewust voor Design Thinking, waarbij we onze studenten in plaats van vakken skills leren.
 • Praktijkgericht onderwijs staat centraal, zodat studenten in de praktijk zien wat er van hen verwacht wordt. Daardoor leveren wij vakspecialisten af, die al tijdens hun studie met één been in de praktijk staan.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Commerciële Economie is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Commerciële Economie daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen onze studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Commerciële Economie bij jou?

Als je kiest voor de hbo-opleiding Commerciële Economie, kies je voor een opleiding met een brede oriëntatie. Dat is belangrijk, want als commercieel econoom moet je van vele markten thuis zijn.

De ideale student Commerciële Economie beschikt over de volgende kenmerken:

 • Ondernemend
 • Klantgericht
 • Creatief

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding Commerciële Economie zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar € 250,-.

Daarom kies je voor de studie Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Kijk verder dan vandaag en morgen
  Tijdens de opleiding ontwikkel je skills waarmee je klaar bent voor de toekomst, hoe die toekomst er ook uit gaat zien. Je ontplooit bijvoorbeeld een ondernemende mindset, een neus voor innovatieve oplossingen en een zelfsturende houding. Hiermee kun jij straks goed inspelen op veranderingen in het vakgebied.
 • Keurmerk voor hoge kwaliteit
  De opleiding Commerciële Economie heeft twee certificaten van de vakvereniging Sales Management Associatie (SMA) op het gebied van sales. Dit betekent dat het salesprogramma van de opleiding een goede kwaliteit heeft en aansluit op het bedrijfsleven.

Scores NHL Commerciële Economie

Baankans 96% vindt binnen 1,5 jaar een baan
Algemene tevredenheid Landelijk in de top 3
Sfeer van de opleiding 4,3 van de 5 sterren
Groepsgrootte   4,2 van de 5 sterren
Praktijkgericht onderzoek 4,0 van de 5 sterren
Algemene vaardigheden 4,1 van de 5 sterren
Contacttijd 12-18 uur per week

Bron: Nationale Studenten Enquête