Geïnteresseerd in de studie Commerciële Economie?

Bij Commerciële Economie ontwikkel je een scherpe blik op de toekomst en oog voor de vraag vanuit de markt. De trends van morgen, signaleer jij vandaag. De opleiding Commerciële Economie leert je te denken vanuit wensen en behoeften van klanten. Naast traditionele marketinginstrumenten als radio en tv, leer je ook professioneel gebruik te maken van internet en social media.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Commerciële Economie is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Commerciële Economie daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen onze studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Commerciële Economie bij jou?

Als je kiest voor de hbo-opleiding Commerciële Economie, kies je voor een opleiding met een brede oriëntatie. Dat is belangrijk, want als commercieel econoom moet je van vele markten thuis zijn.

De ideale student Commerciële Economie beschikt over de volgende kenmerken:

 • Ondernemend
 • Klantgericht
 • Creatief

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding Commerciële Economie zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar € 250,-.

Daarom kies je voor de studie Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Hoge kwaliteit
  Onze opleiding is gecertificeerd door de vakvereniging Sales Management Associatie (SMA) op het gebied van sales. Dit houdt in dat wij hoog beoordeeld zijn op de kwaliteit van ons sales-onderdeel.
  Als je de opleiding commerciële economie aan NHL Hogeschool volgt, kun je in het bezit komen van het certificaat Sales A en als je je binnen deze opleiding specialiseert in Sales & accountmanagement ook het certificaat B1. Deze certificaten vormen de basis waarop je  je als afgestudeerde later persoonlijk kunt laten registreren in het SMA Sales register. Bovendien staat het mooi op je cv!
 • Je bent geen nummer
  Het ontwikkelen van jouw talenten, je sterke kanten en persoonlijke kwaliteiten staan centraal tijdens de opleiding. Samen met je studieloopbaanbegeleider bespreek je jouw studievoortgang en je overlegt samen welke studiekeuzes het beste in jou naar boven halen. De opleiding is kleinschalig ingericht. Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student. De docenten weten wie je bent. Hun deur staat altijd voor je open!
 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor Commerciële Economie in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!