Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Chemische Technologie opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Chemische Technologie?

Wat leer je op de hbo-opleiding Chemische Technologie? Het is voor chemisch technologen op verjaardagsfeestjes nog wel eens lastig uit te leggen waar ze mee bezig zijn. Maar als ze vertellen dat ze werken aan het nieuwe kunstgras van de ArenA of die revolutionaire dagcrème van Chanel, dan hebben ze meteen de aandacht. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het is uitgedacht door chemisch technologen. Dus voorlopig is er genoeg werk aan de winkel!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Chemische Technologie is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Chemische Technologie daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande interview vertelt een student hoe hij deze opleiding ervaart.

“ Je bent echt welkom in het bedrijfsleven, dat merk je overal. ”

Andries Louw Wolthuizen vindt de studie een goede basis voor de praktijk.

Past de opleiding Chemische Technologie bij jou?

Bij de hbo-studie Chemische Technologie leer je combinaties te maken om oplossingen te vinden voor je klanten. Je moet dus creatief zijn en klantgericht. Als chemisch technoloog is geen dag hetzelfde!

De ideale student Chemische Technologie beschikt over de volgende kenmerken:

 • Vindingrijk en nieuwsgierig
 • Zoekt graag naar oplossingen
 • Kan goed samenwerken

Samenwerking

De studie Chemische Technologie is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: de NHL en Hogeschool VHL. Je volgt de studie op de locatie van Hogeschool VHL in Leeuwarden.

Daarom kies je voor de studie Chemische Technologie

De opleiding Chemische Technologie spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding in Leeuwarden zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Keuze uit drie richtingen
  Tijdens de studie Chemische Technologie kun je kiezen uit drie richtingen:
  • Petrochemie & Offshore
   Roept de wereld van de olie en gas? Offshore of aan de wal? Met deze richting kom je voor de uitdaging te staan om de wereld van energie te voorzien.
  • Process Engineering
   Een richting waar je veel kanten mee op kunt! Van de productie van een nieuwe cholesterolverlagende margarine tot de ontwikkeling van een stillere autoband. Kortom: je kunt al je creativiteit erin kwijt.
  • Water Technology
   In de watertechnologiemarkt speelt Leeuwarden internationaal een belangrijke rol. Bij Chemische Technologie kun je je specialiseren in dit dynamische vakgebied.
 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor Chemische Technologie in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Studieprogramma

De studie Chemische Technologie is een samenwerking tussen de NHL en Hogeschool VHL. Voor meer informatie over de opleiding en het studieprogramma linken we je door naar de site van Hogeschool VHL.