Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Chemie opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Chemie?

Tijdens de hbo-opleiding Chemie houd je je bezig met toegepaste chemie. Chemie vind je overal. In de kleding die je draagt zitten vaak hypermoderne vezels verwerkt. En hoe denk je dat Shell aan zijn V-power brandstof komt? Juist, door de noeste arbeid van chemici in laboratoria all over the world. Als chemicus deal je met maatschappelijke vraagstukken van alledag. Zoals milieuvraagstukken: wat is bijvoorbeeld een goed alternatief voor die eeuwige plastic tas? Chemie... iets voor jou?

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Chemie is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Chemie daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande interview vertelt een student hoe zij deze opleiding ervaart.

“ Bijna elk materiaal is ooit in een laboratorium ontstaan. ”

Marijke Sikma wil graag mensen helpen.

Past de opleiding Chemie bij jou?

De hbo-opleiding Chemie richt zich op onderzoek dat een bijdrage levert aan het werk en het leven van anderen. Ook werk je vaak samen met anderen aan de ontwikkeling en verbetering van stoffen en producten.

De ideale student Chemie beschikt over de volgende kenmerken:

  • Analytisch en oplossingsgericht
  • Maatschappelijk betrokken
  • Kan goed samenwerken

Samenwerking

De studie Chemie is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: de NHL en Hogeschool VHL. Je volgt de studie op de locatie van VHL in Leeuwarden.

Daarom kies je voor de studie Chemie

De opleiding Chemie spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding in Leeuwarden zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Veel aandacht voor duurzame oplossingen
    Tijdens de opleiding is veel aandacht voor ‘groene’ oplossingen. Hoe maak je de wereld beter, die vraag speelt steeds mee. Je leert om te zoeken naar maatschappelijk verantwoorde mogelijkheden. Die manier van denken neem je mee als jij straks als professioneel chemicus aan de slag gaat.
  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Chemie in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Studieprogramma

De studie Chemie is een samenwerking tussen de NHL en Hogeschool VHL. Voor meer informatie over de opleiding en het studieprogramma linken we je door naar de site van Hogeschool VHL.