Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Bouwkunde opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Bouwkunde?

Timpaan, betonkrimp, spanjoletten, bommerscharnieren, keperfries, afreien… zomaar wat technische termen uit de bouw. Techniek komt veel aan bod tijdens de opleiding Bouwkunde. Maar dat niet alleen. Managementskills zijn bijvoorbeeld ook onmisbaar om projecten in goede banen te leiden. Dus heb jij iets met bouwen, ontwikkelen, managen en techniek? Kun je conceptueel denken, zoek je uitdagingen en wil je een goed betaalde baan met afwisselend werk? Dan is de hbo-opleiding Bouwkunde echt iets voor jou!

Ervaringen van studenten  

Voordat je kiest voor de studie Bouwkunde is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Bouwkunde daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Bouwkunde bij jou?   

Als je kiest voor de hbo-opleiding Bouwkunde, kies je voor een opleiding die een mix is van bouwen, ontwikkelen, managen en techniek. Dat is belangrijk, want zo word je die deskundige specialist waar het werkveld naar op zoek is.

De ideale student Bouwkunde beschikt over de volgende kenmerken:

  • Kan conceptueel denken
  • Altijd op zoek naar uitdagingen
  • Wil afwisseling

Studiekosten    

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies.

Daarom kies je voor de studie Bouwkunde

De opleiding Bouwkunde spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Bouwen aan internationale ervaring
    Tijdens je studie kun je meedoen aan internationale projecten die op verschillende universiteiten in Europa worden gehouden. Bovendien krijg je de kans om een buitenlandse stage te volgen en biedt de opleiding je de mogelijkheid om in het buitenland af te studeren. Van Curaçao tot het vaste land van Europa. Alles is mogelijk!

  • Leeuwarden is een leuke studiestad   
    Waarom kiezen voor Bouwkunde in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!