Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Biotechnologie opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Biotechnologie?

De naam van deze studie klinkt technischer dan de praktijk: met Biotechnologie leer je mét mensen bezig te zijn om vóór mensen onderzoek te doen. Als biotechnoloog werk je in laboratoria in groepsverband aan onderzoeken waar de mens - letterlijk en figuurlijk - beter van wordt. Zo ontwikkel je nieuwe medicijnen en zoek je naar de oorzaken van ziekten. Of ben je betrokken bij de verbetering van oogsten. En met de richting Forensic Sciences ontdek je de wereld achter CSI! Ontdek de opleiding Biotechnologie!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Biotechnologie is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor Biotechnologie gekozen? En is deze studie daadwerkelijk zo leuk als hij lijkt? In het onderstaande interview vertelt een student hoe hij deze opleiding ervaart.

“ Mooi is dat je in aanraking komt met veel verschillende disciplines. ”

Erwin van der Meulen liep zijn eerste stage bij de forensische opsporing.

Past de opleiding Biotechnologie bij jou?

Bij Biotechnologie leer je meer op het gebied van scheikunde, biologie, techniek en informatica. Maar denk ook aan DNA, cellen, onderzoek, geneesmiddelen of opsporingsmethodes.

De ideale student Biotechnologie beschikt over de volgende kenmerken:

  • Gedreven en nieuwsgierig
  • Oplossingsgericht
  • Maatschappelijk betrokken

Samenwerking

De studie Biotechnologie is een unieke samenwerking tussen twee hogescholen: de NHL en Hogeschool VHL. Je volgt de studie op de locatie van Hogeschool VHL in Leeuwarden.

Daarom kies je voor de studie Biotechnologie

De opleiding Biotechnologie spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding in Leeuwarden zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Unieke opleiding
    Biotechnologie is een spannend vakgebied dat sterk in beweging is. Je begeeft je al snel op het snijvlak van leven en dood, biochemie van virussen, computervirussen en informatica, chips en DNA, plaatsdelictonderzoek, genetische modificatie, stamcelkweek, databank-onderzoek, nanotechnologie en beveiliging. Wil je hierin aan het werk dan is Leeuwarden the place to be. Want de opleiding Biotechnologie in Leeuwarden is de enige in zijn soort in Nederland!
  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Biotechnologie in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Studieprogramma

De studie Biotechnologie is een samenwerking tussen de NHL en Hogeschool VHL. Voor meer informatie over de opleiding en het studieprogramma linken we je door naar de site van Hogeschool VHL.