Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Bestuurskunde - Overheidsmanagement opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Welke vooropleiding heb je nodig voor Bestuurskunde - Overheidsmanagement?

Voor de hbo-opleiding Bestuurskunde gelden de volgende toelatingseisen:

HAVO

EM, NT + econ, NG + econ, CM + econ

VWO

EM, NT + econ, NG + econ, CM + econ

MBO

mbo-domein niveau 4
Voor de mbo-domeinen ‘Techniek en Procesindustrie’, ‘Voedsel, Natuur en Leefomgeving’ en ‘Zorg en Welzijn’ gelden aanvullende toelatingseisen. De overige mbo-domeinen zijn rechtstreeks toelaatbaar.

Handige site voor mbo´ers

Wil je weten of je met jouw mbo-diploma toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via www.toelatingstoetsen.nl.

Oud diploma?

Heb jij een ‘oud’ diploma:

  • havo-diploma voor 1-1-2009
  • vwo-diploma voor 1-1-2010
  • mbo-diploma voor 1-1-2013

Kijk dan hier wat de juiste toelatingseisen zijn.

Heb je vragen over je diploma of twijfel je of je toelaatbaar bent, neem dan contact op met de toelatingscoördinator via de mail: toelating@nhl.nl. Niet de juiste vooropleiding of het juiste profiel?

Wil je graag studeren, maar heb je niet de juiste vooropleiding, het juiste profiel, of mis je een specifiek vak om toelaatbaar te zijn? In sommige gevallen is het mogelijk om door middel van toelatingstoetsen toch toegelaten te worden. Meer informatie over toelatingstoetsen.

Geen diploma, wel 21?

Ben je 21 jaar of ouder en wil je een bacheloropleiding of Associate degree programma volgen, maar heb je (nog) geen diploma dat toegang geeft tot deze opleiding? Via een toelatingsonderzoek kun je mogelijk toch toegelaten worden tot de opleiding van jouw keuze. Meer informatie over 21 plus toelating.