Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Bestuurskunde - Overheidsmanagement opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Kenmerken van de studie

De opleiding Bestuurskunde is erg praktijkgericht. Je werkt tijdens je studie aan verschillende praktijkprojecten. Maar de opleiding biedt meer!

Meer typisch Bestuurskunde - Overheidsmanagement:

 • Onderdeel van de Thorbecke Academie
  De opleiding Bestuurskunde valt onder de Thorbecke Academie. De Thorbecke Academie is onderdeel van NHL Hogeschool en bestaat al ruim 30 jaar! Het is de oudste hbo-instelling in Nederland die opleidingen aanbiedt op het gebied van overheidsmanagement en staat hoog aangeschreven in bestuurlijke kringen. Oud-studenten hebben mooie carrières en zijn onder andere werkzaam als beleidsmanager, veiligheidscoördinator of politicus.

 • i-Thorbecke: bestuurlijke digitalisering
  Het lectoraat i-Thorbecke richt zich op de digitalisering in het openbaar bestuur. Bijvoorbeeld op het gebied van werkprocessen, besluitvorming en digitale vaardigheden voor ambtenaren. De projecten van het lectoraat worden uitgevoerd in samenwerking met studenten, docenten en organisaties uit de praktijk. Door toegepast onderzoek, advies, cursussen en workshops draagt het lectoraat bij aan vernieuwing op het gebied van digitalisering van overheden. Als bestuurskundestudent kun jij hier ook deel van uitmaken!
 • Gezamenlijk eerste jaar met Integrale Veiligheid
  Het eerste jaar volg je voor een deel samen met studenten van Integrale Veiligheid. Dit is een breed oriëntatiejaar met veel verschillende vakken waarbij je kennismaakt met de verschillende aspecten die een rol spelen bij het overheidsbeleid. Beide studies leiden op voor een baan in de publieke sector. Na dit jaar kun je nog gemakkelijk switchen van opleiding!

 • Eigen studiegenootschap: Trias Politica
  Trias Politica is het studiegenootschap voor de Thorbecke Academie. Hieronder vallen de opleidingen European Studies, Bestuurskunde - Overheidsmanagement, Integrale Veiligheid en HBO-Rechten. Zelfontplooiing, inzet, loyaliteit en gezelligheid vormen de kernwoorden. Trias Politica houdt zich bezig met studiegerelateerde activiteiten die een extra dimensie en aanvulling geven op je studie. Kijk voor meer informatie op www.sgtriaspolitica.nl.