Geïnteresseerd in de studie Bedrijfskunde-MER?

De bacheloropleiding Bedrijfskunde-MER (management, economie en recht) is dé bedrijfskundige opleiding voor hbo’ers. Je kent na je studie de procesmatige, economische en personele aspecten van bedrijfsvoering. Je leert vanuit verschillende invalshoeken naar een situatie te kijken. Door deze brede blik kun je een brug slaan tussen verschillende afdelingen binnen een organisatie. Je leert de wereld van de bedrijfskunde van alle kanten kennen.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Bedrijfskunde-MER is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Bedrijfskunde-MER daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Bedrijfskunde-MER bij jou?

Als je kiest voor de hbo-opleiding Bedrijfskunde-MER, kies je voor een brede managementopleiding. Je hebt een natuurlijke nieuwsgierigheid naar de processen bij bedrijven en organisaties en je houdt van een uitdaging.

De ideale student Bedrijfskunde-MER beschikt over de volgende kenmerken:

  • Ondernemend
  • Teamplayer
  • Brede interesse

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken en readers.

Daarom kies je voor de studie Bedrijfskunde-MER

De opleiding Bedrijfskunde-MER spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Bedrijfskunde in de praktijk
    Tijdens de opleiding Bedrijfskunde-MER werk je altijd voor een echt bedrijf. Dus geen bedachte cases, maar het echte werk! Je voert in projectteams opdrachten uit voor bestaande bedrijven. Het onderwijs is afgestemd op jouw praktijkopdracht. Dan weet je meteen waar je het allemaal voor doet!
  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Bedrijfskunde-MER in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!