Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Bedrijfskunde-MER opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Bedrijfskunde-MER?

Jij wordt enthousiast van de veelzijdigheid en kansen binnen het bedrijfsleven. Hierbij spreekt het zakelijke én het menselijke aspect je aan. Als bedrijfskundig professional verbind jij mensen, kennis en organisaties met elkaar. Hierin durf je vernieuwend te denken. Sociale en technische innovatie vormen de rode draad in je werk. Met de opleiding Bedrijfskunde-MER word jij een bruggenbouwer in een dynamisch en internationaal werkveld.

Voordelen van de studie Bedrijfskunde-MER

 • Kleinschalige opleiding waarbij we focussen op de menselijke kant van bedrijfskunde.
 • Innovatief op het gebied van nieuwe technologie.
 • Wij koppelen de beroepspraktijk actief aan ons onderwijs, waardoor we een praktijkgerichte leeromgeving creëren.
 • Wij bieden volop internationale kansen: je kunt kiezen voor een uitwisseling met Finland of een stage in het buitenland.
 • Volop baankansen.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Bedrijfskunde-MER is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Bedrijfskunde-MER daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Bedrijfskunde-MER bij jou?

Als je kiest voor de hbo-opleiding Bedrijfskunde-MER (management economie en recht) ,  breng je leiderschap tot een hoger niveau. Je neemt weloverwogen beslissingen en gebruikt jouw eigen talenten en kwaliteiten om een inspirerende verbinder te worden in het bedrijfsleven. Je leert tijdens de opleiding vooral door te doen, ervaren en delen.

De ideale student Bedrijfskunde-MER beschikt over de volgende kenmerken:

 • Ondernemend
 • Oog voor mensen en hun talenten
 • Vernieuwende blik

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken en readers.

Daarom kies je voor de studie Bedrijfskunde-MER

De opleiding Bedrijfskunde-MER spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Interactief onderwijs
  Tijdens de opleiding ga jij vooral ontdekken, ontwerpen en ervaren. Hiermee ontwikkel je een innovatieve en professionele houding. Daarom betrekken we het werkveld actief bij de opleiding. Door co-creatie met het bedrijfsleven maken we een praktijkgerichte leeromgeving. Bovendien zetten we nieuwe vormen van onderwijs in zoals gaming, e-learning en Massive Open Online Courses (MOOC’s).
 • Bedrijfskunde in de praktijk
  Tijdens de opleiding Bedrijfskunde-MER werk je altijd voor een echt bedrijf. Dus geen bedachte cases, maar het echte werk! Je voert in projectteams opdrachten uit voor bestaande bedrijven. Het onderwijs is afgestemd op jouw praktijkopdracht. Dan weet je meteen waar je het allemaal voor doet!
 • Volop internationale kansen
  Tijdens de opleiding is de wereld jouw speelveld. Met een groot internationaal netwerk kun je bij Bedrijfskunde-MER alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een uitwisseling met Finland of een stage in Amerika, Canada of Japan!

Scores NHL Bedrijfskunde-MER

Baankans 94% vindt binnen 1,5 jaar een baan
Tevredenheid 3,9 van de 5 sterren
Aanraden familie en vrienden 4,2 van de 5 sterren
Contacttijd 6-18 uur per week

Bron: Nationale Studenten Enquête