Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Accountancy opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Accountancy?

Met de hbo-opleiding Accountancy leer je alles over de wereld achter de cijfers. Jij adviseert en controleert of een bedrijf de financiële administratie op orde heeft. Bovendien leer jij voorbij getallen te kijken. Als adviserende accountant heb je namelijk oog voor de organisatie, de mensen die er werken en de processen die er spelen. Met jouw inlevingsvermogen, integere houding en kritische blik kun jij bedrijven verder helpen op financieel en strategisch gebied.

Voordelen van de studie Accountancy

 • Je krijgt les van topdocenten. NHL docenten scoren uitstekend op studenttevredenheid en zitten landelijk in de top 3.
 • Je kunt na het eerste jaar de switch maken naar Bedrijfseconomie.
 • Na Accountancy kun je doorstromen naar registeraccountant of accountant administratieconsulent.
 • Je doet veel praktijkervaring op via projecten en stages. Je gaat meteen aan de slag met het echte werk!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Accountancy is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Accountancy daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen onze studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Accountancy bij jou?

Jaarrekeningen opstellen, fouten opsporen, boekhoudingen controleren; de wereld van de financiële administratie ken je na de opleiding Accountancy door en door. Als accountant controleer je niet alleen, maar geef je ook advies. Daarom krijg je tijdens je studie naast vakken ook veel vaardigheidstrainingen.

De ideale student Accountancy beschikt over de volgende kenmerken: 

 • Ondernemend
 • Analytisch en kritisch
 • Integer en besluitvaardig
 • Inlevingsvermogen

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers of excursies. Voor de opleiding Accountancy ga je in jaar twee op excursie naar het buitenland. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 250,-.

Daarom kies je voor Accountancy

De opleiding Accountancy spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
  De opleiding besteedt veel aandacht aan jouw persoonlijke vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van communiceren, integer handelen, luisteren en verbinden. Hiermee ontwikkel jij je tot een besluitvaardige professional die met een rechte rug adviezen geeft. Samen met jouw kennis, creatieve blik en inlevingsvermogen maak jij straks het verschil voor opdrachtgevers.
 • Focus op de praktijk
  De opleiding heeft nauwe banden met het werkveld en alumni. Hierdoor is jouw kennis altijd up-to-date en weet je wat er speelt in de praktijk.
 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor Accountancy in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

 

Scores NHL Accountancy

Baankans 98% vindt binnen 1,5 jaar een baan
Algemene tevredenheid De opleiding scoort landelijk het beste
Sfeer van de opleiding 4,2 van de 5 sterren
Aanraden familie en vrienden 4,3 van de 5 sterren
Groepsgrootte   4 van de 5 sterren
Stage ervaring 4,1 van de 5 sterren
Contacttijd 12-18 uur per week

Bron: Nationale Studenten Enquête