Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Verpleegkunde opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Op zoek naar een deeltijd studie Verpleegkunde op hbo niveau? Volg de vernieuwde Opleiding tot Verpleegkundige bij de NHL!

Werk je in de sector zorg en welzijn of ligt jouw hart daar? En wil je graag een deeltijd studie verpleegkunde volgen op hbo niveau? Volg dan de vernieuwde opleiding HBOV bij de NHL in Leeuwarden. Je ontwikkelt je in deze opleiding tot een generalistisch verpleegkundige. Je bent inzetbaar binnen complexe zorgsituaties, maar kunt ook overstijgende taken oppakken. 

  • Je bouwt je studie op met modules waarvoor je een certificaat krijgt
  • Programma volgens het nieuwste opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020
  • Je leert op school, op je werkplek en via e-learning 

Wat kun je na de studie Verpleegkunde?

Tijdens de Opleiding tot Verpleegkundige ligt de focus op verlenen van zorg in complexe situaties, preventie en het ondersteunen van zelfmanagement. Je leert het beroep van hbo verpleegkundige en de zorgsector in de volle breedte kennen. Na de studie kun je je registreren als BIG geregistreerd verpleegkundige met een kritisch reflectieve en onderzoekende beroepshouding. 

Bepaal je eigen leerroute!

NHL Hogeschool start vanaf september 2016 met flexibel deeltijdonderwijs. Je kunt dan bij de opleiding Verpleegkunde voor een deel je eigen leerroute bepalen. Tijdens de opleiding kies je acht modules waarvoor je certificaten krijgt. Als je alle benodigde certificaten hebt, krijg je een diploma.

Studieduur

Flexibel

Contacttijd

Flexibel

Locatie

Leeuwarden

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een bacheloropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers. De aanvullende kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijk leerarrangement.

Deeltijdstudent Verpleegkunde aan het woord

“ Ik heb geleerd dat je nooit te oud bent om van carrière te switchen. ”

Michiel Beekman is verpleegkundige in opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ