Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Master Social Work opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Master Social Work: de centrale spil in sociaal werk.

Houd je van complexe, maatschappelijke vraagstukken in het sociale domein en vind je ontwikkelingen als co-creatie, integraal werken en waardecreatie interessant? Dan is de masteropleiding Social Work iets voor jou! Deze opleiding biedt je de tools om als seniorprofessional op een gestructureerde manier en weloverwogen de uitdagingen in jouw vakgebied aan te gaan.

  • Onderwijsprogramma in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen
  • Sterke koppeling van theorie en praktijk
  • Directe bijdrage aan de transformatie en innovatie in je eigen beroepspraktijk

Wat kun je na de masteropleiding Social Work?

De masteropleiding Social Work bereidt je voor op een spilfunctie in het werkveld. Op basis van brede theoretische kennis kun je analyseren, innoveren, adviseren en verbinden.
Na de studie ben je klaar voor een positie als seniorprofessional in verschillende gebieden van sociaal werk. Zo ontwikkel je nieuwe aanpakken voor complexe vraagstukken, vertaal je beleidsplannen naar de praktijk en adviseer je het management.
Kortom: je wordt de spil tussen uitvoering en beleid.

Studieduur

2 jaar

Contacttijd

7 uur per week

Locatie

Leeuwarden - Groningen

Hoeveel kost deze master?

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een masteropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers. Deze kosten bedragen circa € 600,- per jaar.