Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Master Pedagogiek opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Masteropleiding Pedagogiek: word specialist in pedagogische vraagstukken!

Ben jij op bachelorniveau werkzaam in het pedagogische of educatieve werkveld en wil je een stap zetten in jouw carrière? Dan is de master Pedagogiek iets voor jou. Je leert op hoog niveau theorie en inzichten te verwerven en doet actief kennis en vaardigheden op over veranderingen en innovaties.

  • Je werkt al tijdens je studie aan innovaties in het werkveld
  • Je kunt kiezen uit twee afstudeerrichtingen: Integrale Jeugdzorg of Leren en Innoveren
  • Je werkt met en leert van elkaar in kleine leergroepen: Community of Learners

Wat kun je als innovatieve pedagogische professional?

Je bent in staat om onderzoeksmatig vanuit de praktijk veranderingen en innovaties te initiëren en te begeleiden. Je hebt kennis en inzicht in pedagogische verandervraagstukken en neemt een voortrekkersrol in het ontwerp van innovatie. Als ‘change agent’ ben je in staat om collega´s te inspireren en te coachen in pedagogische veranderingsprocessen.

Veel afgestudeerden komen terecht in coördinerende rollen, adviesfuncties of in een positie als projectleider.

Bepaal jouw eigen leerroute!

De opleiding bestaat uit 4 masterwerkplaatsen van elk 15 EC’s. De masterwerkplaatsen volgen elkaar op. Een masterwerkplaats duurt via het reguliere aanbod één semester (een half jaar). Kun je sneller of heb je wat meer tijd nodig, dan kun je samen met je begeleider de mogelijkheden bespreken.

Studieduur

2 jaar

Contacttijd

ongeveer 6 uren per week

Locatie

Groningen - Zwolle

Hoeveel kost deze master?

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een masteroropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers. Deze kosten bedragen circa € 350,- per jaar.

De kosten voor excursies die je zelf organiseert vallen daar buiten.

“ De studie heeft me een nieuwe kijk op het onderwijs gegeven. ”

Chris Holman is docent