Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Master Serious Gaming opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Master Serious Gaming: word dé innovatiespecialist en zet gaming in voor veranderprocessen

Wil je bedrijfsprocessen verbeteren, producten en diensten ontwikkelen, maatschappelijke issues aanpakken en daarmee uiteindelijk verandering bewerkstellingen? Tijdens de masteropleiding Serious Gaming leer je hoe gaming een oplossing kan bieden voor verandervraagstukken uit o.a. het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg. Je wordt de innovatiespecialist die een brug slaat tussen technologie en gaming en de toepassing ervan binnen bedrijven. 

  • Praktijkgerichte opleiding
  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes
  • Mogelijkheid om je eigen casus in te brengen

Wat kun je na de masteropleiding Serious Gaming?

Je bent in staat om samen met een team van specialisten verander vraagstukken van klanten of anderen binnen je organisatie te vertalen in een goed werkende game. Je houdt daarbij rekening met technische, financiële en andere voorwaarden. Je hebt gedegen kennis van speltechnisch ontwerp en het gedrag van gebruikers, zonder een specialist in een van deze gebieden te zijn. Je brede kennis en vaardigheden zorgen ervoor dat je interdisciplinaire teams van specialisten kunt leiden, motiveren en monitoren. 

Studieduur

2 jaar

Contacttijd

8 uur per week

Locatie

Leeuwarden

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een masteroropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals readers en prototypemateriaal.