Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Master Leraar Wiskunde opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Master Leraar Wiskunde: de eerstegraads lerarenopleiding voor wiskundedocenten!

Heb jij de bacheloropleiding Leraar Wiskunde gevolgd en wil je ook graag kunnen lesgeven in de bovenbouw van de havo en het vwo? Dan is de master leraar Wiskunde iets voor jou! Tijdens deze eerstegraads lerarenopleiding leer jij alles over wiskundetheorieën in de bovenbouw én over de manier waarop je leerlingen enthousiast kunt maken voor dit vak.

  • Onderwijsprogramma afgestemd op landelijke eisen
  • Leren werken met wiskundesoftware zoals Geogebra en Computeralgebra
  • Eventueel te volgen met een lerarenbeurs

Wat kun je na de master Leraar Wiskunde?

Na afloop van deze master ben je geheel op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de wiskunde en in het onderwijs. Daarnaast weet je als geen ander hoe je jouw lessen aantrekkelijk en begrijpelijk kunt maken voor leerlingen. Als je deze master succesvol afrondt ben je bevoegd om in de bovenbouw van de havo en het vwo les te geven. Kortom: deze eerstegraads lerarenopleiding leidt jou op tot een inspirerende leraar Wiskunde die breed inzetbaar is binnen de school!

Studieduur

3 jaar

Contacttijd

4-6 uur per week

Locatie

Groningen

Hoeveel kost deze master?

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een masteroropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.
 
Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers. Deze kosten bedragen zo’n € 100,- per jaar. 

“ Wiskunde is echt mijn passie. Het heeft me zoveel gebracht ”

Stephanie Siersma (38) is docent Wiskunde. Ze deed de master Wiskunde.