Leraar Omgangskunde: tweedegraads lerarenopleiding naast je werk of studie!

Een scholier kan nog zo goed zijn in wiskunde of Engels, zonder goede sociale vaardigheden komt hij op de arbeidsmarkt niet ver. Als leraar Omgangskunde aan jou de taak om jonge mensen ook op dit gebied te scholen. Hoe kun je prettig met anderen samenwerken? Hoe los je een conflict op? Je begeleidt leerlingen bij het beantwoorden van deze vragen.

  • Behaal een 2e graads lesbevoegdheid
  • Persoonlijke studieroute op basis van vooropleiding, ervaring en beschikbare tijd
  • Keuze om een deel van je opleiding in Groningen te volgen

Wat kun je na de studie Leraar Omgangskunde? 

Na de studie beschik je over een lesbevoegdheid voor Omgangskunde (ook wel aangeduid als tweedegraads bevoegdheid). Je kunt hiermee alleen lesgeven in het mbo en de volwasseneneducatie. Je kiest voor een pittige maar interessante carrière. Je wordt een coach en inspirator voor jonge mensen. Elke dag in het onderwijs is anders. Je staat niet alleen voor de klas, maar bereidt ook lessen voor. Als leraar Omgangskunde denk je mee over de organisatie van het onderwijs, overleg je met je vakgroep en organiseer je excursies. 

Studieduur

4 jaar

Contacttijd

7 uur per week

Locatie

Leeuwarden - Groningen

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een bacheloropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers. Voor de opleiding Leraar Omgangskunde zijn de aanvullende kosten circa € 1.350,-.

“Ik sta nu anders voor de klas”

Boris van Reede (42) is teamcoördinator bij ROC Friese Poort. Hij deed de opleiding Leraar Omgangskunde.