Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Master Leraar Duits opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Master Leraar Duits: dé lerarenopleiding tot eerstegraads Duits docent!

Heb jij de bachelor Leraar Duits of een daaraan gelijkwaardige opleiding gevolgd en wil jij graag een nieuwe stap zetten in jouw carrière? Lijkt het jou geweldig om leraar eerstegraads te worden? Dan is de master Leraar Duits iets voor jou! Tijdens deze lerarenopleiding verbreed jij je kennis, voer je praktijkgericht onderzoek uit én leer je hoe je effectief kunt lesgeven in de bovenbouw van havo en vwo.

  • Onderwijsprogramma afgestemd op landelijke eisen
  • Eventueel met een lerarenbeurs te volgen
  • Nauw contact met de docenten en kleine studiegroepen

Wat kun je na de master Leraar Duits?

Met de master Leraar Duits vergroot je jouw inzetbaarheid als docent. Na afronding van deze eerstegraads lerarenopleiding mag je zowel in de bovenbouw van de havo als in de bovenbouw van het vwo lesgeven. Daarnaast ben je volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de Duitse taal en het onderwijs in het algemeen.

Studieduur

3 jaar

Contacttijd

4-6 uur per week

Locatie

Groningen

Hoeveel kost deze master?

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een masteropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers. Deze kosten bedragen circa € 200,- per jaar. 

“ Het is de beste beslissing van mijn leven geweest ”

Ineke IJsenbrand (53) is docent Duits en decaan. Ze deed de masteropleiding Leraar Duits.