Specialist in jouw vak

Met een professionele master van NHL Hogeschool ontwikkel je een brede theoretische basis en leer je praktijkgericht onderzoek doen. Hiermee kun jij over de grenzen van je vakgebied kijken en vraagstukken vanuit verschillende standpunten belichten. Je creëert een innovatieve blik om complexe problemen op te lossen voor organisaties en bedrijven. Hiermee ben je een directe meerwaarde op de arbeidsmarkt.

Wetenschap in de praktijk

Wetenschappelijke inzichten en onderzoeksmethoden die je direct kunt inzetten in de praktijk: dát zijn de grote pluspunten van een professionele hbo-master. Een professionele master is namelijk gelijkwaardig aan een universitaire master én het levert dezelfde internationaal erkende mastertitel van MA of MSc op.
Dankzij de praktische insteek van de professionele master geef je een boost aan je carrière. Dat is dan ook het verschil met een universitaire master. Bij een wo-master draait het voornamelijk om de theorie. Voor het volgen van een hbo-master kun je niet zonder de beroepspraktijk. Je voert onderzoek namelijk uit in het werkveld.

De voordelen van een professionele master:

  • Wetenschappelijk inzicht met een praktische insteek
  • Werken op basis van gedegen onderzoeksmethoden
  • Complexe vraagstukken aanpakken vanuit een multidisciplinair team
  • Je ontwikkelt je tot specialist in je vakgebied
  • Je ontvangt een internationaal erkende mastertitel

De opleiding verbreedt mijn blik op de wereld

Monica Venema is vmbo-docent. Ze heeft het eerste jaar van de master Pedagogiek afgerond.

Lees het verhaal van Monica

Een master iets voor jou?

De behoefte aan mastergeschoolde professionals is groot. Wil jij je verder specialiseren in je vak en draai je al een aantal jaren mee in de beroepspraktijk? Ben je daarnaast op zoek naar verdieping met een praktische insteek? Dan past een professionele hbo-master bij jou.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de masteropleidingen van de NHL? Dat kan op verschillende manieren:

Voordelen voor werkgevers

Met een professionele masteropleiding investeer je als werkgever niet alleen in de ontwikkeling van werknemers, het is ook een grote meerwaarde voor de organisatie. Mastergeschoold personeel zorgt voor meer kennis, innovatie en onderzoek in de praktijk.

De voordelen van personeel met een mastertitel:

  • Innoveren op basis van praktijkgericht onderzoek
  • Vroegtijdig inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen, uitdagingen en kansen
  • Complexe praktijkvraagstukken oplossen
  • Actuele (vak)kennis op hoog niveau
  • Een multidisciplinaire aanpak voor vraagstukken