Bachelors en masters

Wil een stap in je carrière maken? NHL Hogeschool biedt circa 35 bachelors en masters in deeltijd aan. Van lerarenopleidingen op verschillende niveaus tot een master of Marine Shipping Innovations.

Lerarenopleidingen

NHL Hogeschool is een van de grootste aanbieders van deeltijd lerarenopleidingen in Noord-Nederland. De opleidingen worden gegeven op verschillende niveaus. Beginnende leraren kunnen hun tweedegraads lesbevoegdheid halen met een bacheloropleiding. Dit kan op het gebied van talen, exacte vakken en sociale vakken. Daarnaast verzorgt de NHL een Pabo-opleiding. Ook leraren die hun eerstegraads lesbevoegdheid willen halen kunnen bij de NHL terecht. In Groningen worden verschillende masters verzorgd.

Zorg en welzijn

Naast de bacheloropleiding Verpleegkunde biedt NHL Hogeschool enkele bijzondere masters aan, zoals de master Pedagogiek en Social Work. Bij de master Pedagogiek kunnen studenten kiezen uit drie afstudeerrichtingen: Integrale Jeugdzorg, Leren en Innoveren en Duurzame Schoolontwikkeling. Tijdens de opleiding staat onderzoek in de eigen beroepspraktijk centraal. Nieuw is de master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn. De master start voor het eerst in september 2015.

Management en communicatie

Op het gebied van management verzorgt de NHL een bachelor Technische Bedrijfskunde en - in samenwerking met andere instellingen - twee masters: Science in Management en Business Proces Management. Daarnaast is er een populaire deeltijdopleiding Communicatie. Een brede bachelor op het gebied van economie en management met verschillende uitstroomprofielen is in de maak.

Maritiem

Een unieke NHL-masteropleiding komt uit de maritieme hoek. Het Maritiem Instituut van de NHL verzorgt op Terschelling een master of Marine Shipping Innovations. Afgestudeerden van deze masteropleiding zijn in staat om complexe maritieme innovatietrajecten uit te voeren vanuit hun operationele expertise.

Nieuwsgierig naar de opleidingen?

Toon opleidingen