Volg de unieke NHL cursus Gerontologie en Geriatrie voor wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen intramuraal!

Ouderen zullen in de toekomst steeds meer het beeld van de zorg bepalen. Ben jij als hbo-verpleegkundige betrokken bij de zorg voor oudere patiënten en wil je je verder verdiepen? Dan is de post-hbo cursus Gerontologie en Geriatrie voor wijkverpleegkundigen- en verpleegkundigen intramuraal iets voor jou!

  • Unieke opleiding in Noord-Nederland
  • Speelt in op de laatste ontwikkelingen in de ouderenzorg
  • Korte cursus van 1 jaar

Wat kun je na de cursus Verpleegkunde Gerontologie en Geriatrie?

Met de post-hbo cursus Verpleegkunde Gerontologie en Geriatrie profileer je jezelf als een verpleegkundig specialist in zorg rondom de oudere patiënt. Het accent van de cursus ligt op gerontologie, geriatrie en psychogeriatrie en geronto-psychiatrie. Daarnaast is er aandacht voor actuele thema’s als indiceren, klinisch redeneren en evidence based practice, preventie en ketenzorg. Als professional op hbo-niveau wordt er steeds meer een beroep op jou gedaan als netwerker, ontwikkelaar en coach binnen het team. Ook deze aspecten komen aan bod binnen de cursus.

Studieduur

1 jaar

Contacttijd

20 lesdagen

Locatie

Leeuwarden

Hoeveel kost deze cursus?

De cursus Verpleegkunde Gerontologie en Geriatrie kost € 4.395,- Daarnaast moet je rekening houden met een bedrag van circa € 200,- voor boeken en ander opleidingsmateriaal. De cursus is vrijgesteld van btw.