Cursus Praktijkverpleegkundige Somatiek: volg een korte post-hbo- cursus!

Heb jij een HBO-V opleiding gevolgd en wil je als praktijkverpleegkundige aan de slag in een huisartsenpraktijk of een verpleeg- of verzorgingshuis? Dan is de post-hbo- cursus Praktijkverpleegkundige Somatiek iets voor jou! Deze cursus leidt op tot goed geïnformeerde en betrouwbare zorgverleners voor chronisch zieken en ouderen. Daarnaast ontwikkel jij je tot een gesprekspartner op niveau voor de arts.

Schrijf je in voor april

De cursus start op 4 april 2018 en omvat 22 lesdagen.

Nu aanmelden

  • Verdieping van je hbo- of wo-opleiding
  • Competentieontwikkeling in relatie tot de begeleiding van chronisch zieke – en oudere zorgvragers
  • Wetenschappelijke onderbouwing van je handelen

Wat kun je na de cursus Praktijkverpleegkundige Somatiek?

Tijdens de post hbo-cursus Praktijkverpleegkundige Somatiek word je opgeleid tot een breed georiënteerde, zelfstandige professional die de (verpleeg)huisarts ondersteunt in de steeds complexer wordende zorg. Na afloop van de cursus ben je in staat om in te spelen op actuele ontwikkelingen en deze naar de praktijk te vertalen. Je weet hoe je de patiënt kunt betrekken als partner in de zorg en je bezit vaardigheden op het gebied van communicatie en het ondersteunen van zelfmanagement.

Studieduur

Circa 12 maanden

Contacttijd

Circa 20 lesdagen

Locatie

Leeuwarden

Hoeveel kost deze cursus?

De kosten voor de cursus Praktijkverpleegkundige Somatiek zijn € 5395,00.Daarnaast dien je rekening houden met een bedrag van circa € 250, voor boeken en ander opleidingsmateriaal. De cursus is vrijgesteld van btw.