Paard en Hulpverlening: een unieke opleiding!

Heb jij ruime ervaring met paarden, paardengedrag en paardenwelzijn? Ben je daarnaast een hbo gekwalificeerd hulpverlener? Dan komt de combinatie van deze twee kwaliteiten voor jou misschien samen in deze opleiding. Bij Paard en Hulpverlening leer je met paarden samen te werken ten behoeve van je cliënten. Voor deze opleiding is het nodig dat je de beschikking hebt over een paard of paarden om mee te oefenen.

  • Inzicht krijgen in meerdere stromingen en achtergrondtheorieën 
  • Kennismaken met drie verschillende methodes
  • Een eigen ethische visie ontwikkelen 

Wat kun je na de opleiding Paard en Hulpverlening?

Na afloop van deze opleiding weet je als geen ander hoe je met paarden en cliënten kunt samenwerken. Je bent in staat een eigen werkwijze te ontwikkelen die het beste bij jou en je paarden past en je bent je veel meer bewust van lichaamstaal, emoties en intuïtie. Deze opgedane kennis kun je vervolgens ook inzetten tijdens het contact met jouw cliënten als je zonder paarden werkt. Veel oud-studenten kiezen ervoor om als zelfstandig therapeut of hulpverlener aan de slag te gaan.

Studieduur

40 weken

Contacttijd

1,5 dag per maand

Locatie

Leeuwarden - Diverse locaties

Hoeveel kost deze opleiding?

De opleiding Paard en Hulpverlening kost € 2.835,-. Daarnaast moet je rekening houden met een bedrag van circa € 150,- voor boeken en studiemateriaal en extra reiskosten omdat de praktijklessen plaatsvinden in het hele land. De prijs van deze opleiding is vrijgesteld van btw. De modules uit de opleiding zijn ook los van elkaar te volgen.