Volg de erkende opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling - IAG - bij de NHL!

Ben jij werkzaam als (gezins)hulpverlener binnen het sociale domein en wil jij (multi)probleemgezinnen helpen om de regie terug te krijgen? Wil je gezinnen ondersteunen door middel van samenwerking, een oplossingsgerichte aanpak en empowerment? Dan is de post-hbo opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) iets voor jou.

  • Lesstof afgestemd op de landelijk gebruikte IAG-methodiek
  • Door CPION geregistreerde opleiding met erkend diploma van Stichting Post Hbo (SPHBO)
  • Incompany en maatwerk behoort tot de mogelijkheden

Wat kun je na de opleiding IAG?

Na de opleiding IAG kun je methodisch variëren tussen oplossingsgerichte bejegening, werken vanuit de systeemtheorie, de presentiebenadering en de sociale leertheorie. Door middel van deze theorieën ben je in staat om vanuit verschillende posities en perspectieven te handelen, onderscheiden en verbinden. Je bent ook in staat een afgewogen analyse omtrent onveiligheid in gezinnen te maken. Aan de hand van instrumenten zoals het IAG-reflectiemodel en de FIT (Feedback Informed Treatment) wordt er gereflecteerd en feedback gegeven op het eigen handelen.

De afgestudeerde Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar weet:

  • Binnen complexe opvoedingssituaties (multiprobleemgezinnen) hulp en ondersteuning te bieden aan ouders en kinderen
  • Vanuit een metapositie te handelen naar cliënt en cliëntsystemen, organisaties, andere hulpverleningsinstanties en binnen de maatschappelijke context (WMO)
  • Zijn handelen op grond van de IAG competenties te legitimeren

Studieduur

circa 40 weken

Contacttijd

8 uur per 2 weken

Locatie

Leeuwarden - Zwolle - Utrecht

Hoeveel kost deze opleiding?

De opleiding IAG kost € 3.395,- inclusief lesmateriaal en lunches. Daarnaast moet je rekening houden met een bedrag van circa € 215,- voor boeken en studiemateriaal. De opleiding is vrijgesteld van btw. Voor een incompany opleiding gelden aangepaste prijzen. Hiervoor kun je een offerte aanvragen.

IAG methodiek

NHL Hogeschool is deelnemer in de landelijke participantengroep van de IAG methodiek.
Samen met 20 instellingen en 3 andere hogescholen. We zijn nauw verbonden bij de doorontwikkeling
van de IAG methodiek en dragen bij aan het concept ‘elk jaar bewezen beter’.

Incompany

Deze opleiding wordt ook incompany aangeboden. Je kunt als welzijnsinstelling, gemeente of samenwerkingsverband het initiatief nemen om een eigen traject te organiseren. Wij kunnen dit verzorgen op locatie. Voor een incompany-traject brengen we een offerte uit.

Heb je interesse in een incompany-traject van de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling? Bel of mail dan met het Kenniscentrum Zorg en Welzijn van de NHL: 058 251 2060, kenniscentrum.zwo@nhl.nl. We informeren je graag over de mogelijkheden.