Fiscaal Adviseur: til je kennis naar een hoger niveau

Een opleiding tot Fiscaal Adviseur volgen naast je werk? Studeren aan een hogeschool bij jou in de buurt? Maak kennis met de NHL!

Heb je in je werk vaak te maken met belastingen en wil je je kennis naar een hoger niveau tillen? Is het jouw ambitie om belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf te worden? Belastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van de onderneming. Soms schiet je kennis tekort of mis je extra zekerheid, de opleiding Fiscaal Adviseur biedt deze kennis en zekerheid. Daarnaast is de opleiding modulair van opzet en zeer praktisch; alle docenten zijn werkzaam in de belastingpraktijk.

Deze studie wordt aangeboden in samenwerking met het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum. Na je studie mag je de beschermde titel Fiscaal Adviseur voeren.

  • Gericht op de praktijk
  • Docenten zijn werkzaam in de praktijk
  • Na de opleiding ben je erkend belastingadviseur

Wat kun je na de opleiding Fiscaal Adviseur ?

Een goede fiscaal adviseur is alert op wijzigingen en weet feilloos de link te leggen naar de specifieke situatie van een onderneming. Na de opleiding ben je die expert en een erkend belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Je bent gekwalificeerd om alle belastingzaken te verzorgen. Denk hierbij aan het opmaken van de jaarrekening en belastingaangiften, zoals de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelasting.

Studieduur

10 maanden

Contacttijd

3 uur per week

Locatie

Leeuwarden

Hoeveel kost deze cursus?

De opleiding Fiscaal Adviseur kost € 3.720,-. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor literatuur van ongeveer € 640,- (excl. 6% ob en verzendkosten). Het examengeld per module bedraagt € 150,-. Je kunt je informeren over de mogelijkheden om je per module in te schrijven.