Master Leraar Wiskunde 2014-2015

Leraar Wiskunde - master


 

Bent u in het bezit van een bachelorgetuigschrift Leraar Wiskunde en overweegt u om uw loopbaan een nieuwe impuls te geven? Dan is dit een uitstekend moment om aan een masteropleiding Leraar Wiskunde te beginnen. U verdiept en verbreedt uw kennis en studeert af op een praktijkgericht onderzoek.

Perspectief
Met een masteropleiding Leraar Wiskunde verbetert u uw carrièremogelijkheden. U bent dan bevoegd om in de bovenbouw havo en vwo les te geven, ook wel aangeduid als eerstegraads bevoegdheid. U blijft bovendien op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in uw vak en de vakdidactiek.

Werkgelegenheid
Het tekort aan docenten maakt de masteropleiding Leraar Wiskunde uitermate zinvol. Schooldirecties geven aan behoefte te hebben aan een nieuwe lichting hooggekwalificeerde docenten. Door de vergrijzing dreigt er bovendien in de toekomst een tekort aan leraren te ontstaan.

Leergierig
'De studie zie ik als hobby naast mijn werk. Oké, het is soms passen en meten maar ik ben erg leergierig en nog lang niet uitgeleerd!
— Jeanine (28) student masteropleiding Leraar Wiskunde

Samenwerking RuG
De samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen maakt het mogelijk een brede deskundigheid in te zetten. Naast docenten uit de bacheloropleidingen zijn universitaire docenten betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het onderwijs.