Accountancy

Als accountant speel je een belangrijke rol bij de bedrijfsvoering van kleine en grote organisaties. Bij de bacheloropleiding Accountancy leer je daarom van alles over bedrijfseconomie, bedrijfsrecht, automatisering en hoe je er een goede administratie op nahoudt.

Jaarrekeningen opstellen, fouten opsporen, boekhoudingen controleren; de wereld van de financiële administratie ken je na je studie door en door. Als accountant controleer je niet alleen, maar geef je ook advies. Daarom krijg je tijdens je studie naast vakmodules ook veel vaardigheidstrainingen. Na je studie ben jij dé financiële expert waar mensen graag bij aankloppen.

Accountant
Na de bacheloropleiding Accountancy kun je verder studeren in deeltijd voor de titel registeraccountant (RA) of account administratieconsultant (AA). Een account administratieconsultant richt zich vooral op het midden- en kleinbedrijf. Een registeraccountant op de controle van de jaarrekeningen van middelgrote en grote ondernemingen.

Keuzemogelijkheden
Je kunt bij NHL Hogeschool voor een deel je eigen studiepad bepalen. Bijvoorbeeld door het kiezen van keuzevakken. Maar ook bij je stage heb je verschillende keuzemogelijkheden. Loop je bijvoorbeeld stage in Nederland of kies je voor het buitenland?

Mogelijke beroepen

  • Belastingadviseur
  • Accountant administratieconsulent
  • Organisatieadviseur
  • Boekhouder
  • Controller