LC Awards

Dit jaar organiseert de Leeuwarder Courant voor de tweede keer de LC Awards. Dit is een initiatief van de krant om studentenprojecten in de spotlights te zetten. Alle zes mbo- en hbo-scholen in Leeuwarden doen hieraan mee. Iedere school heeft een eigen ‘voorverkiezing’ voor de LC Awards, bij de NHL is dit de NHL Academy Award. De winnaar van de juryprijs en de winnaar van de publieksprijs worden genomineerd voor de LC Awards. Daarnaast kiest de jury een derde project die ook genomineerd wordt voor deze prijs.

Prijzen
Tijdens de LC Awards worden de volgende prijzen uitgereikt:

  • Juryprijs beste hbo-project
  • Juryprijs beste mbo-project
  • Juryprijs beste master-project
  • Lezersprijs overall

Elke winnend project ontvangt een geldbedrag van €333,33 en een speciaal ontworpen Award beeldje.

Genomineerden 2014
Tijdens de Awardshow van de NHL Academy Award 2014 op 22 april zijn de drie genomineerden van de NHL bekend geworden. De volgende projecten zijn genomineerd:

  • Warehouse Optimalisation: Voor zijn stage-opdracht bij Coca-Cola Enterprises in Dongen heeft Andries Broersma, student Technische Bedrijfskunde, een ontwerp gemaakt om het magazijn flexibeler en efficiënter in te delen. Hiermee kan het bedrijf meer kwijt in het magazijn en zijn minder verplaatsingen nodig.
  • 100 Stages: een project waarin studenten van verschillende studies en leerjaren samen optrekken om projecten te bedenken en opdrachten uit te voeren met de Friese 'mienskip' als gemeenschappelijke link.
  • The joy of making a small difference: CMD-studenten die de wereld introkken om mensen met passie te zoeken. Hierover maakten ze een inspirerend boek. 
     

Winnaar 2013
Vorig jaar won NHL-studenten Nicole Bakker, studente Bouwkunde, de LC Awards! Met haar project Eco-Acupuncture bracht Nicole haar interesse voor de instandhouding van historisch erfgoed en het gebruik van moderne duurzame technieken samen in een adviesrapport waarin zij een breed scala aan manieren schetst om zonne-energie zo onzichtbaar mogelijk te integreren in de historische gebouwen en straten van Florence.